Skip to content

Informationer

KONTAKT

Oplevelsescenter Nyvang
Nyvang Allé 4
4300 Holbæk

nyvang@andelslandsbyen.dk

+45 5943 4030

Telefonen er åben mandag til onsdag fra 10 til 15, torsdag fra 10 til 16, og fredag fra 10 til 13

Æbledage

D. 10.-11. oktober, Kl. 10.00 - 16.00

Kom og vær med: Vi laver rigtig æblemost på Husmandsstedet.

Der skal bruges mange æbler; røde, grønne og gule æbler. Sure eller søde. Sorten af æbler er mindre vigtig. Har I selv æbletræer i haven, kan I samle æbler og tage med til Oplevelsescenter Nyvang.
Naboen kan spørges, hvis deres æbler ligger under træet. Nedfaldsfrugt kan bruges. Så har mosten dog ikke lang holdbarhed. Den bliver nok også hurtig drukket.

 

Vi har frugtmølle og mostpresse klar. Æblerne vaskes og skæres evt. i mindre stykker. Frugten findeles i frugtmøllen. De findelte æbler hældes i mostpressen, hvor en saftpose af stof er anbragt indvendig. Låget skrues ned, så der skabes et kraftigt tryk. Hurtigt løber den fineste, gyldne æblemost ud i et fad, der opfanger mosten, så intet går til spilde.  Det smager fantastisk. De forskellige sorter af æbler giver både forskellig smag og nuancer i farver på mosten.

 

I skal huske egne flasker, hvis I vil have æblemost med hjem. Selvom vi smager på æblemosten  i løbet af dagen, bliver der meget at tage med hjem.

 

Når der er lavet æblemost, bliver der noget til rest; mask. Dyrene synes det er en fest. Køerne æder løs. Grisene må ikke få for meget, for så får de ondt i maven. Høns og gæs kigger lidt på det og er mindre interesserede.

 

 

Andre arrangementer

4 nye attraktioner

Nye attraktioner i 2020

29. august - 27. september på hverdage og weekender - Kl. 10-16

September i høstens tegn

12.-16. oktober – Kl. 10.00 - 16.00

En dag uden mobil

28.-29. November, og 2.-3. samt 5.-6. December

Jul i Nyvang

X