Skip to content

Informationer

KONTAKT

Oplevelsescenter Nyvang
Nyvang Allé 4
4300 Holbæk

nyvang@andelslandsbyen.dk

+45 5943 4030

Telefonen er åben mandag til torsdag fra 10-16, og fredag fra 10-13.

Nyvang Posten, Oktober 2020

–       ­fra frivillig til frivillig

Velkommen til Nyvang Posten, som udgives af Nyvangs Avislaug.

Vores opgave er at formidle bred information til alle frivillige, som arbejder herude i Nyvang, så alle er velorienterede om de aktiviteter, der udføres af både os frivillige og vores medarbejdere. Bemærk at artiklernes indhold ikke nødvendigvis svarer til Nyvangs officielle holdninger!

God fornøjelse med læsningen.

–       Nyvang Posten, vores projekt

 

Nyvang Posten udgives løbende her på  den nye hjemmeside og kan læses under menuen ”Frivillige”. Her vil være bred orientering om interne forhold, men på sigt vil også beskeder fra ledelsen indgå i posten. Forslag til indlæg, ideer af enhver art er velkomne: avis@frivillignyvang.dk

 

Postens artikler vil hver måned blive samlet og printet til et blad, som kommer til at hænge i dagligstuen.

Download Nyvang Posten, oktober 2020

 

10. oktober 2020.

Ordet er Frits’

Indrømmet: Smukke er de ikke, tidstypiske er de heller ikke… de brune træhytter, som står her og der og alle vegne.

Men hytterne er blevet indkøbt til erstatning for de store hvide telte, som ”prydede” høst og julemarked tilforn, men som vi ikke må bruge under corona-epidemien – og heldigvis da for det!

Hytterne vil her til jul blive lejet ud til de bodholdere, som plejede at leje sig ind i teltene. Så bliver det både lidt som det plejer og også i overensstemmelse med corona-reglerne.

I løbet af vinteren skal de 3 store hytter på pladsen i ”forretningsgaden” have monteret hjul og trækstang, så de inden næste åbning kan trækkes om bagved laden. Og når de fremover skal bruges igen, håber jeg, at I frivillige vil pynte dem godt op til lejligheden

Også den blå permanente bod på pladsen vil få et tiltrængt ansigtsløft, så vi kommer efter det…..

 – Frits

__________________________________________________________________________________________________________

 

10. oktober 2020.

Nyt Laug – frivilliglaug

Forfatter: Per Herhold
Fotos: Per Herhold

 

I forbindelse med revidering af Nyvangs frivilligpolitik og opdaterede retningslinjer, er der stiftet et nyt laug – som vi i avisen har været lidt sendrægtige med at få præsenteret – beklager.

Frivilliglauget har en central funktion, og det er her, man henvender sig, hvis man gerne vil være frivillig i Nyvang. Ud over at registrere alle frivillige og løbende holde databasen opdateret, er det laugets opgave at tage godt imod nye frivillige.

Således er der på førstesalen i hovedbygningen indrettet en dagligstue anno 1940, hvor alle nye frivillige kommer på besøg og får en introduktion til Nyvang.

Efterfølgende kommer de nye frivillige på en rundvisning i Nyvang, og i år har der på nuværende tidspunkt været omkring 50 nye frivillige gennem introduktionen.

I frivilliglauget forsøger vi også at spore os ind på, hvor den pågældendes interesser og kvalifikationer ligger.  Så kan vi henvise til et laug og herfra er det den frivillige og laugsformandens opgave at vurdere, om det er et egnet sted. Hver tirsdag vil der altid være en repræsentant fra frivilliglauget til stede på kontoret og dagligstuen.

Så derfor er de detaljerede laugsbeskrivelser, som er ved at komme ind i Frivilligportalen, af stor betydning for frivilliglauget, så den nye frivillige får et så realistisk billede af laugsopgaverne, som  muligt – kemien kan vi desværre ikke garantere for 😄

Og den nye dagligstue til alle frivillige

Dagligstuen er til alle frivillige og I kan reservere dagligstuen (via administrationen) til laugsmøder i mindre laug, eller i øvrigt benytte den som I har lyst til.

I dagligstuen er der også en opslagstavle med nyheder fra Nyvang, specielt til frivillige der ikke er på nettet.

På gangen ved dagligstuen er der postkasse til ideer og forslag i Nyvang, samt til nye samarbejdsaftaler mellem frivillige og Nyvang. Frivilliglauget består af Carsten Andersen, Lars Rutkjær, Esben Stubager, Preben Jensen, Henrik Truesen (næstformand) og Per Herhold (formand).

 

🕳

 

10. oktober 2020.

Magasinet flytter, Ny bil til Madam blaa og Renovering af hovedbygningen:

Der sker noget alle vegne i Nyvang, så det kan godt være lidt svært at følge med. Vi opdaterer her lige nogle aktiviteter, som måske har undret jer:

 

Tidstypisk er den ikke

Forfatter: Carsten Andersen
Fotos: Per Herhold

 

Nyvang har fået endnu et køretøj til samlingen. Den nyeste er spritny og giver god reklame for Nyvang.

Der er indgået en meget fin aftale med Peugeot i Holbæk, Vejlebro & Larsen ApS, og Nyvang, hvor vi har leaset en Peugeot Partner varebil, der er forsynet med fin reklame for Nyvang og Peugeot.

Hvad skal bilen bruges til?

I sommerens løb har Nyvang fået en ny leverandør af diverse råvarer til Madam Blaa. Det har vi sparet mange penge på i forhold til tidligere, men vi har manglet en varebil til at hente friske forsyninger, og det har vi fået nu.

Det bliver Jeanette i Madam Blaa, der hovedsaligt skal bruge bilen, der ikke kan lånes ud til alle mulige formål.

 

🕳

Renovering af Hovedhuset

Forfatter: Annette Skamris
Fotos:Per Herhold

 

Nogle har sikkert undret sig over, hvorfor der står håndværkerbiler ved hovedhuset. Og det med god ret.
I skrivende stund renoveres de tre stuer-en-suite, sådan at de føres tilbage til fordums glans.
Når håndværkerne er færdige, skal rummene møbleres, herreværelse, bibliotek, spisestue, opholdsstue. Der er mange muligheder.

Møblerne har vi på Nyvang, ligesom vi har portierer, duge, nips, porcelæn, bøger og meget andet, der passer i tiden. Det bliver flotte rum, der vil afspejle de standsforskelle, der var så udpræget for 75-80 år siden.
Samtidig får hallen i bygningen også et face lift.
Det bliver nye spændende rum for næste års gæster at besøge.

 

Magasinet flytter

Forfatter: Karen Riishede
Fotos: Per Herhold

 

Der har været travlhed i Magasinet i tirsdags – det var dagen for flytningen over i det nye Magasin, som ligger bag snedkerværkstedet over i den Røde Lade. I finder nok vejen derover efterhånden… og der kommer et flot skilt på døren 😄

Det er et godt og stort værksted, som endnu mangler at blive indrettet – men malinger og diverse remedier m.v. er nu kommet derover, så nu er det bare at installere sig.

 

I det gamle Magasin skal der være apotek.

 

🕳

 

10. oktober 2020.

Nyt udstyr til sygehuset

Forfatter: Carsten Andersen

 

Henrik Truelsen, direktøren og sognerådsformanden har hentet yderligere udstyr til vores sygehus. Det blev en lang tur i slutningen af september med start kl. 0500 fra Nyvang og 12 timer senere var vi retur. Vi overtog en udstilling fra Flaske Peters Samling i Ærøskøbing.

I det hyggelige Ærøskøbing findes ovennævnte imponerende samling af skibe i flasker, der alle er bygget af en mand – Flaske Peter – der har lavet over 1700 flasker med skibe i. Ca. halvdelen er udstillet i samlingen i Ærøskøbing.

Samlingen manglede plads til yderligere flaskeskibe, og derfor har man igennem et stykke tid ledt efter mulige aftagere af en samling af hospitalsudstyr fra Ærøskøbing Sygehus, der var udstillet ved samlingen. I sommer var en af vores sygeplejersker forbi samlingen med sin mand, og de var straks fyr og flamme, da de hørte, at samlingen ville af med hospitalsudstyret.

Laugsformand, eller måske rettere sygeplejerskelaugets ukronede dronning – Tove Junge – henvendte sig til direktør og formand, der begge var med på ideen.

Hensigten er, at man med det ekstra udstyr kan lave forskellige scenarier på vores sygehus, eks. en operationsstue eller en fødestue. Det vil give publikum en ny oplevelse, når de kommer igen på ”vores” sygehus.

I det fredelige Ærøskøbing blev vi mødt af synet af en politibil og en varebil, der blokerede for porten til flaskesamlingen, fortæller sognerådsformanden.

Politiet var tilkaldt af bestyrelsen, der fandt porten blokeret, da de kom tirsdag morgen. Det viste sig, at en lokal borger havde stillet bilen på stedet. Han var sur over, at vi ville fjerne flaskesamlingen, hvad vi bedyrede, at vi ikke havde noget ønske om.

Helt tilfreds var han ikke, og han fik en bøde for den ulovlige parkering af den tilkaldte betjent. Den pgl. borger er godt kendt på øen for sine kritiske holdninger, så det komme ikke bag på de lokale, at han var ophavsmanden.

Vi fjernede hospitalsudstyret, der lige akkurat kunne være i den lejede varebil, og dernæst gik turen retur til Holbæk.

Vi ønsker sygeplejerskelauget tillykke med de nyerhvervede ting, der helt sikkert nok skal vække begejstring blandt vores gæster, når de bliver sat op på sygehuset.

🕳

Gruppeaktiviteter

Foredrag

Mad & drikke

Skoletjenesten

Køb billet

Dagens program

Kommende arrangementer

I 2021 har Andelslandsbyen sæson fra den 22. april til den 22. oktober.

24. april - 4. december 2021 kl. 14

Gudstjenester i Skt. Stefanskirken

14.-15. og 21.-22. maj, kl. 10-16

Togklubben 1:32 Togbane og modeltog

D. 21. maj og 27. august 2022, kl. 10-16

Liv i Landsbyen

28. maj kl. 10:00 - 23:00

Nyvangs 30-års jubilæum!

Lørdag d. 18., onsdag d. 22. og onsdag d. 29. juni 2022

Fra Skjern til Varnæs

D. 18. - 19. juni, kl. 10.00 - 16.00

Fuld udrykning

X