Skip to content

Informationer

KONTAKT

Oplevelsescenter Nyvang
Nyvang Allé 4
4300 Holbæk

nyvang@andelslandsbyen.dk

+45 5943 4030

Telefonen er åben mandag til torsdag fra 10-16, og fredag fra 10-13.

Nyvang Posten, september 2020

Download Nyvang Posten, september 2020

 

–       ­fra frivillig til frivillig

Velkommen til Nyvang Posten, som udgives af Nyvangs avislaug.

Vores opgave er at formidle bred information til alle frivillige, som arbejder herude i Nyvang, så alle er velorienterede om de aktiviteter, der udføres af både os frivillige og vores medarbejdere. Bemærk at artiklernes indhold ikke nødvendigvis svarer til Nyvangs officielle holdninger!

God fornøjelse med læsningen.

–       Nyvang Posten, vores projekt

 

Nyvang Posten udgives løbende her på  den nye hjemmeside og kan læses under menuen ”Frivillige”. Her vil være bred orientering om interne forhold, men på sigt vil også beskeder fra ledelsen indgå i posten. Forslag til indlæg, ideer af enhver art er velkomne: avis@frivillignyvang.dk

 

Postens artikler vil hver måned blive samlet og printet til et blad, som kommer til at hænge i dagligstuen.

Ny rubrik i Nyvang Posten

I fremtiden vil der være en ny rubrik i Nyvang Posten, hvor Frits får ordet med alt, hvad der måtte ligge ham på sinde.

 

23. september 2020.

Ordet er Frits’

I disse turbulente tider, hvor vi alle er noget slidte og frustrerede, vil jeg gerne igen fremhæve betydningen af deltagelse fra alle jer frivillige, som loyalt knokler for Nyvangs skyld – for fælles at bidrage til Nyvangs fremtid – og selvfølgelig også for samværet og den gode tone.
Jeg vil også selv gøre mit bedste, så vi fungerer kollektivt for Nyvang i solidaritet og loyalitet.

Det er store ord nu, men jeg vil i denne rubrik i fremtiden dele mine tanker og planer i lidt mere konkrete små skriv i denne rubrik, så alle frivillige kan få et fælles ”verdensbillede” af Nyvang og fremtiden.   – Frits

 

23. september 2020.

Vikarkorps hvad skal vi med det?

Forfatter: Carsten Andersen
Fotos: Per Herhold

Nyvang er kendetegnende var at være et sted, der lever, og hvor man kan møde rigtig levende mennesker i de forskellige huse og ikke bare montrer eller andet, og derfor er det vigtigt, at husene er bemandede.

Langt de fleste dage er de forskellige laug besat med frivillige, der yder en stor indsats, og som vores gæster med rette er imponerede over. Det ses tydeligt på f.eks. Trip Advisor, hvor det netop er fortællingerne og de frivilliges ageren, der fremhæves gang på gang.

Det er en stor historie at sørge for, at der er bemanding alle steder altid, og derfor er der brug for et vikarkorps, der kan træde til i en snæver vending og fortælle noget fra den pågældende forretning, eller hvad det nu kan være.

Det kan godt være, at man er nødt til at lave en lille historie om, at ”fru Hansen netop er kørt til sygehuset, så De ikke Zonens ambulance, der hentede hende for kort tid siden? Jeg har lovet at kigge efter forretningen imens og hjælpe til som en god nabo, De må gerne spørge, men det er ikke sikkert, at jeg kan svare.”  ”Jeg håber, at fru Hansen hurtigt bliver frisk igen. Min anden nabo tager sig af hendes børn, og der er også ringet efter herr Hansen, der er på arbejde på savværket”.

Et vikarkorps er også en spændende mulighed for at komme rundt i de forskellige laug og lære andre dele af Nyvang at kende.

Er du interesseret, så kan du henvende dig til Henrik Truelsen,  der holder til i hovedbygningen første sal.

Mail: frivillig@frivillignyvang.dk eller tlf. 51202539.

 

 

23. september 2020.

Houlberg pølser

Forfatter: Annette Matthiesen
Fotos: Per Herhold

Hvad har Zonelaug og pølsevogn med hinanden at gøre?

Jo de har skam meget. Bjarne Hansen og de dygtige frivillige i Zonelauget har lavet vores flotte pølsevogn, som nu er fuld driftsklar med kogekar fra Houlberg Pølser.

Varme, statskontrollerede pølser kan i nær fremtid tilbydes vores gæster.

 

 

23. september 2020.

Fra Modeshowet i Nyvang

Forfatter: Jan-Ole Rasmussen
Fotos: Jan-Ole Rasmussen

Billedreportage fra velbesøgt og flot modeshow i Nyvang med Susan som inspirerende konferencier.
(klik på billederne for at se dem i fuld størrelse)

 

 

 

 

 

 

 

23. september 2020.

Link til Donationer

Forfatter: Per Herhold
Fotos: Per Herhold

Der bliver i Nyvang talt meget om, hvordan man skal forholde sig omkring donationer, så derfor indsætter vi et link til en artikel her på hjemmesiden.

Læs mere

   

 

4. september 2020.

Interview med Anders Rosairus – ny teknisk chef i Nyvang

Forfatter: Karen Riishede
Fotos: Per Herhold

Så kom han – Anders med det sjove efternavn, som kan huskes som ”Rosa – i – Rus”, hvis man skulle have fået lidt hukommelsesbesvær med alderen.

Den nye tekniske chef i Nyvang, som har været ventet og savnet siden forgængeren Michael holdt op d. 30/6.

Anders gjorde sin entre d. 1/8 og er allerede et kendt ansigt i Nyvang, selv om vi ikke har haft lejlighed til en nærmere præsentation i vores nye frivilligorgan – Nyvangposten – før nu. Han er overalt blevet meget godt modtaget af alle frivillige og er allerede i fuld gang med opgaverne.

 

Hvor kom han fra?
Anders, som er 41 år, er uddannet tømrer og snedker og har senere taget en tillægsuddannelse som ejendomsservicetekniker – det, der i gamle dage hed varmemester. Han er opvokset i Holbæk, men har efter endt uddannelse rejst det meste af jorden rundt, hvor han har arbejdet med alt muligt – fra at køre maskiner, pumpe beton, støbe fundamenter og bygge køkkener etc.

Han har sammen med sin daværende kone boet og arbejdet i både USA og Canada og sidst 7 år i Australien og New Zealand. Da de fik barn, rejste de tilbage til Danmark.

Her fik parret job i Kalundborg i SEAS NVE som bestyrer af firmaets kursusejendom Årbyhus på Asnæs, som de byggede op fra bunden. Siden var Anders servicetekniker på SEAS-transformatorstation, hvor han stod for drift og vedligehold af bygninger og grønne arealer.

Efter 8 år i Kalundborg kom Anders i november 2018 tilbage til Holbæk og blev ejendomsservicetekniker i den nye Holbæk Sportsby. Et arbejde han syntes godt om.

 

Hvorfor Nyvang?
Men da Anders så stillingen i Nyvang, så han også nye muligheder. Han kendte i forvejen til Nyvang som publikum, fordi hans mor var meget begejstret for stedet og ”havde slæbt familien med mange gange til de store arrangementer”.

Stillingsopslaget som teknisk chef i Nyvang fristede, fordi han kunne sige ja til samtlige arbejdsforhold og opgaver, som var beskrevet i opslaget.

 

Og der er specielt 3 ting, som tiltalte Anders og var medvirkede til, at han gerne ville have stillingen:

For det første var der er muligheden for at arbejde med unge mennesker med udfordringer.  Anders har tidligere haft et weekendjob som pædagogmedhjælper på et aflastningshjem for børn og unge med autisme.  Det var et bijob så det ”. gav ikke meget lønposen, men til gengæld så meget mere i glæde og kvalitet”.

For det andet er arbejdet i Nyvang et sæsonpræget arbejde, som giver Anders og familien mulighed for at rejse i deres autocamper om vinteren til varmere himmelstrøg i mere end en uge – noget de altid har holdt meget af. Og så kan han ”give den en skalle” i højsæsonen, hvor der er tryk på i Nyvang. Det er en arbejdsrytme, som passer særdeles godt i familiemønstret og angiveligt også hos Nyvangs ledelse.

For det tredje er det et alsidigt arbejde med et ganske specielt samarbejde med alle de frivillige.

Anders begyndte sit arbejde med weekendvagt i Nyvang og havde sin kone og 11-årige søn med – og begge var meget begejstrede for stedet og oplevelsen hos de frivillige.

 

Anders fortæller, at er blevet utroligt godt modtaget af alle de frivillige medarbejdere. Og de mente, ”at han lige skulle have tid til at falde til” før de begyndte at bede om hans assistance, ”,,,,.meen, der er bare lige en lille opgave…” og så var Anders ellers i gang.

 

Så stor og lidt forsinket velkomst til Anders – teknisk chef.

 

 

4. september 2020.

 

 

 

4. september 2020

De brune kitler fra Magasinet

Forfatter: Karen Riishede
Fotos: Karen Riishede

Denne artikel er skrevet før Corona blev født, og de nye butikker i Nyvang åbnede. Nu vrimler det med brun-kitlede personer i gaden – men denne artikel handler altså kun om De brune kitler fra Magasinet.

 Og hvad laver de egentlig?
Det korte svar er ALT… næsten

Hvem er de brune kitler?
Janne Andersen, Liliana Johansen, Lillian Olsen– som også er frisør (og mig i oplæring).

Man kan se de brun-kitlede damer fra Magasinet male, rense, spartle, slibe vægge, døre, vinduer etc. Og de restaurerer gammelt interiør af enhver art…. fra legetøj, dukkeseng til husmandsstedet, rusten gokart, lamper, kaffekander, radiatorer, skilte… så det ikke er til at kende igen.

For ikke at tale om nybyggeri, maling og tapetsering.

Og meget tit skal der fantasi til for at få tingene til at ligne det, de skal.

Nogle af de sjoveste opgaver, som ”malerpigerne” – det lokale øgenavn – kan fortæller om, har været, når de fik lov til at indrette et helt færdigt lokale. Som frisørsalonen og politiets lokale fx, som de indrettede fra bunden af.

Her har de brugt deres veludviklede kreativitet og store fantasi på at få sengekonsoller til at være spejldekorationer – godt hjulpet af de dygtige håndværkere – malet marmor på træbordene, så ikke ingen kan se, at det ikke er marmor, finde tapeter til murstensvægge etc.

Værkstedet
De brune kitler har deres eget malerværksted i Magasinet (endnu), som de værner om. Her skal ikke rodes.

Her kan de blande alle farver – inklusive guld – så ikke en kat kan se, at det er anderledes end det oprindelige. Og de kan en mængde trick med bejdse, lak, fugemasser, injektionssprøjter og måske også tyggegummi.

De renoverer lokaliteter, hvor det trænges, og meget tit kommer medlemmer fra andre laug for at spørge om råd vedr. maling, farver og reparationer.

Nybyggeriet
Sammen med håndværkerne og laugsmedlemmer har de brune kitler nu knoklet med at få de nye forretninger og indretninger klar til tiden – og det lykkedes.

Og de elsker planer, så de kan være på forkant med opgaverne og have tid til ”gøre et stykke ordentligt arbejde” – de lægger nemlig stor vægt på kvaliteten.

 

 

31. august 2020.

En forrygende aften i Museumsgården

Forfatter: Carsten Andersen
Fotos: Per Herhold

Det er efterhånden blevet en tradition, at de frivillige, der er medlemmer af Andelslandsbyen Nyvang, bliver inviteret i teatret til sommerforestilling i museumsgården.

Det plejer at være hylende morsomt, og det var det bestemt også i år! Vi fik en velkomstdrink, da vi kom, som Sparekassen Sjælland-Fyn havde sponseret – tak for det – og dernæst gik løjerne i gang.

Vejret var dejligt. Ikke en sky på himlen under hele forestillingen. Handlingen tør jeg ikke genfortælle. Som sædvanlig var der en masse forviklinger og finurligheder samt fine ordspil. Flemming Jensen havde skrevet manuskriptet, og det borger jo for, at det er morsomt.

Vi havde hele forestillingen for os selv, og netop i år var det en fornøjelse at kunne mødes oven på en meget travl sommer.

Det er næppe sidste gang, at vi frivillige er i teatret sammen!

 

 

Gruppeaktiviteter

Foredrag

Mad & drikke

Skoletjenesten

Køb billet

Dagens program

Kommende arrangementer

I 2021 har Andelslandsbyen sæson fra den 22. april til den 22. oktober.

24. april - 4. december 2021 kl. 14

Gudstjenester i Skt. Stefanskirken

14.-15. og 21.-22. maj, kl. 10-16

Togklubben 1:32 Togbane og modeltog

D. 21. maj og 27. august 2022, kl. 10-16

Liv i Landsbyen

28. maj kl. 10:00 - 23:00

Nyvangs 30-års jubilæum!

Lørdag d. 18., onsdag d. 22. og onsdag d. 29. juni 2022

Fra Skjern til Varnæs

D. 18. - 19. juni, kl. 10.00 - 16.00

Fuld udrykning

X