Skip to content

Informationer

KONTAKT

Oplevelsescenter Nyvang
Nyvang Allé 4
4300 Holbæk

nyvang@andelslandsbyen.dk

+45 5943 4030

Telefonen er åben mandag, tirsdag og torsdag fra 10-15, og fredag fra 10-13 (telefonen er lukket om onsdagen).

Donér genstande

Overvejer du at donere genstande til Oplevelsescenter Nyvang?

Vi modtager mange genstande, men på trods af det, kan vi ikke garantere, at alle genstande bruges i Oplevelsescenter Nyvangs formidling. Ofte arkiverer vi donationerne på magasin, og når et arrangement skal afvikles, vil relevante ting bringes i spil.

Vi arbejder med historiske genstande fra perioden 1870-1960 og bruger dem i formidlingen når vi afholder udstillinger og arrangementer, hvor vores medarbejdere, frivillige og publikum har de mange genstande mellem hænderne og bruger dem, som de oprindelig blev brugt.

Kontakt Oplevelsescenter Nyvang, inden du kommer med donationen

Har du en eller flere genstande, du gerne vil donere til Oplevelsescenter Nyvang, skal du kontakte Benjamin Lamberth, som står for udvælgelse og arkivering af donationer.

Email: bl@andelslandsbyen.dk Mobil: +45 5120 2509

 

Hvilke afleveringer tager Nyvang imod?

Vi tager imod donationer, der er fra  perioden 1870-1960 eller som kan illustrere perioden. De skal besidde en unik værdi i forhold til vores formidling, og det vigtigste er derfor, at de kan tåle at blive brugt. Det skyldes, at de bruges i formidlingen, og der skal de helst skal være komplette i sæt og i stand, da det er lettere at bruge identiske møbler, kaffestel, redskaber mm. i vores bygninger.

Vores samling består af alt fra redskaber, litteratur, interiør, maskiner til bygningsdele, til tekstiler og viden om perioden og datidens erhverv og fritid. Vi er især interesseret i hverdagstøj og materialer, der kan illustrerer dagligdagen og et typisk landsbyliv, da vi har tidstypisk tøj på og bruger materialerne i vores arrangementer.

 

Hvordan foregår donation i praksis?

For at sikre en korrekt proces skal donationer foregå efter aftale og helst på hverdage. Kontakt derfor på mail eller telefon for at aftale en tid. Ofte vil du blive bedt om at sende en mail med billeder af genstandene, da vi på den måde nemmere kan forholde os til genstandene, og hvordan de kan passe ind i samlingen.

Ved donationer skal der skrives under på et gavebrev med navn og adresse samt en erklæring om, at afleveringen er i overensstemmelse med vores forbehold. På den måde kan vi sikre, at der ikke er uoverensstemmelser, og at vi overtager retten til genstandene. En aflevering er først gyldig, når vi begge har skrevet under.

 

Givererklæring

Som giver erklærer jeg, at jeg har den fulde råderet over de afleverede materialer, og at jeg overdrager den fulde råderet til Andelslandsbyen Nyvang. Som oplevelsescenter er Nyvang ikke underlagt Museumsloven og har ikke forpligtelse til at indsamle og bevare. Afleverede materialer kommer ikke i samlingen som historiske genstande, men de kommer primært på magasin eller benyttes som brugsgenstande som led i formidlingen. Det omfatter udstillinger og arrangementer, hvor de håndteres af medarbejdere, frivillige og publikum i levendegørelsen af tidstypiske aktiviteter. Andelslandsbyen Nyvang kan derfor ikke garantere, at afleverede materialer bevares i samme tilstand, som de indleveres eller udskilles fra samlingen på et senere tidspunkt. Jeg erklærer mig indforstået med Oplevelsescenter Nyvangs forbehold.

 

Hvad sker der med mine ting, når de er afleverede?

Når vi har sagt ja tak til en genstand, får den et genstandsnummer, fotograferes, registreres med alle oplysninger og opmagasineres. Derefter overtager laugene dem, og her varetages de af frivillige.

 

Låner Nyvang materialer ud?

Afleverede materialer kan efter aftale lånes og overdrages til andre museer, film, teater mm., men vi får dem altid tilbage igen.

 

Hvilke regler er Oplevelsescenter Nyvang underlagt?

Vi er ikke underlagt Museumsloven og har ikke forpligtelse til at indsamle og bevare genstande og andre historiske materialer for eftertiden. Vi tager løbende stilling til de donationer, vi tilbydes. På den måde kan vi sikre, at de passer ind i samlingen eller formidlingen af Andelslandsbyens tidsmæssige periode og har mulighed for at afvise donationer, hvis de ikke gør.

Gruppeaktiviteter

Foredrag

Mad & drikke

Skoletjenesten

Køb billet

Dagens program

Kommende arrangementer

26.-27. november (kl. 10-16) og 30. november (kl. 10-16), 2. december (kl. 15-20), samt 3-4. december (kl. 10-16)

Jul i Nyvang

Find program for 2022

Gudstjenester i Skt. Stefanskirken

27. april 2023 kl. 10

Sæsonåbning 2023

30. april og 1. oktober 2023, kl. 08

SWAPMEET®

6. og 7. maj 2023, kl. 10-16

Nyvang besættes – om 2. verdenskrig

10. maj og 30. august 2023, kl. 10-16

Speciel åbningsdag for handicaporganisationer & ældrecentre