Skip to content

Informationer

KONTAKT

Oplevelsescenter Nyvang
Nyvang Allé 4
4300 Holbæk

nyvang@andelslandsbyen.dk

+45 5943 4030

Telefonen er åben mandag til torsdag fra 10-16, og fredag fra 10-13.

Vision & mission

Oplevelsescenter Nyvang er et historisk oplevelsescenter i Holbæk. Med mere end 60.000 besøgende årligt, er Andelslandsbyen en af regionens kulturelle fyrtårne.

Andelslandsbyen har som sit formål at formidle andelsbevægelsens historie, herunder landsbylivet og gamle håndværk, med perspektiver i både fortiden, nutiden og fremtiden. Det sker med afsæt i historisk levendegørelse som det bærende formidlingsprincip.

Andelslandsbyen har de seneste år arbejdet med at styrke den historiske formidling, ligesom der er sket en professionalisering af Andelslandsbyens virksomhed i forhold til økonomi, personale mv. Oplevelsescenter Nyvang er dog på flere områder præget af stagnation frem for udvikling. Det gælder ikke mindst den manglende realisering af større udviklingsprojekter, som udbygning af butiksgaden og landsbyen, som det ikke er lykkedes at skaffe ekstern finansiering til.

Det betyder også, at Oplevelsescenter Nyvang er klar til at gå nye veje. Det er på den baggrund at strategi 2025 er formuleret.

Hent Strategiplan 2025

Fondsmidler

  • Oplevelsescenter Nyvang har fået LAG midler på til projektet Nye formidlingstiltag som ramme for fremtidige samarbejder og tilbud til turister og unge-grupper.

Oplevelsescenter Nyvang har modtaget tilskud fra Lagmidler til gennemførelse af et projekt: Nye formidlingstiltag som ramme for fremtidige samarbejder og tilbud til turister og unge-grupper. Formålet var at udvikle til tværfagligt turismetilbud for unge. Selve projektet bestod i udvikling af et rollespil og et skoletjenesteforløb omhandlende Den kolde Krig, beskrevet historisk og naturvidenskabeligt.
Projektet blev en stor succes, som bla. har bidraget til at sætte Holbæk og Vestsjælland på Danmarkskortet.

.

 

Gruppeaktiviteter

Foredrag

Mad & drikke

Skoletjenesten

Køb billet

Dagens program

Kommende arrangementer

I 2020 har Andelslandsbyen sæson fra den 9. juni til den 18. oktober.

Nyvang åbner igen d. 22. april

Sæsonåbning d. 22. april

Flere søndage i sæsonen

Gudstjenester i Skt. Stefanskirken

29.-30. maj, kl. 10-16.

Antik og Genbrug

D. 19.-20. juni, kl. 10.00 - 16.00

Fuld udrykning

Hverdage 28. juni - 6. august, kl. 10-16

Rend og hop i sommerferien

14.-15. august – Kl. 10.00 - 16.00

Damp og nostalgi

X