
Informationer
KONTAKT
Oplevelsescenter Nyvang
Nyvang Allé 4
4300 Holbæk
Telefonen er åben mandag til onsdag fra 10 til 15, torsdag fra 10 til 16, og fredag fra 10 til 13
Bagerierne
Bagerfaget udvikledes i takt med købstædernes fremvækst i 1200-t., og er det håndværkslaug, der kan føres længst tilbage i DK. I købstæderne forsynede bagerne bybefolkningen med brød, mens landbefolkningen frem til 1800-t. selv stod for brødfremstillingen. I anden halvdel af 1800-t. mekaniseredes brødfremstillingen med bl.a. æltemaskiner og opslåningsmaskiner. I de første årtier af 1900-t. var der en bager i hver landsby, og brødet blev kørt ud til bøndergårdene i hestetrukken bagervogn.
Bagerforretning og bageri er indrettet, som de kunne have set ud i 1940’erne i en mindre købstad. Bagerne på landet havde ikke nødvendigvis forretning i forbindelse med bageriet. Inventaret er delvis fra honningbageriet i Christiansfeld, og langt de fleste maskiner er originale – fx rummer bageriets udstyr en rundstykformer. I forbindelse med bagerforretningen er indrettet et konditori.