Nyvangs Bagerforretning og bageri er indrettet, som de kunne have set ud i 1940’erne i en mindre købstad. Her kan I købe traditionelt dansk bagværk og sigtebrød. Naturligvis bagt med smør fra Nyvangs eget mejeri. I det tilhørende konditori kan I bestille kaffe, te eller varm kakao til jeres kager og nyde dem i de rare omgivelser.
Inventaret i Nyvangs Bagerforretning og bageri er delvist fra honningbageriet i Christiansfeld, og langt de fleste maskiner er originale – fx rummer bageriets udstyr en rundstykformer. Bagerne på landet havde ikke nødvendigvis forretning i forbindelse med bageriet.
Bagerfaget udvikledes i takt med købstædernes fremvækst i 1200-tallet. Det er faktisk det håndværkslaug, der kan føres længst tilbage i Danmark. I købstæderne forsynede bagerne bybefolkningen med brød, mens landbefolkningen frem til 1800-tallet selv stod for brødfremstillingen. I anden halvdel af 1800-tallet mekaniseredes brødfremstillingen med bl.a. æltemaskiner og opslåningsmaskiner. I de første årtier af 1900-tallet var der en bager i hver landsby, og brødet blev kørt ud til bøndergårdene i hestetrukken bagervogn.
Se fødevarestyrelsens smiley-rapporter for vores Bager her:
Nyvangs Bagerforretning og bageri er indrettet, som de kunne have set ud i 1940’erne i en mindre købstad. Her kan I købe traditionelt dansk bagværk og sigtebrød. Naturligvis bagt med smør fra Nyvangs eget mejeri. I det tilhørende konditori kan I bestille kaffe, te eller varm kakao til jeres kager og nyde dem i de rare omgivelser.
Inventaret i Nyvangs Bagerforretning og bageri er delvist fra honningbageriet i Christiansfeld, og langt de fleste maskiner er originale – fx rummer bageriets udstyr en rundstykformer. Bagerne på landet havde ikke nødvendigvis forretning i forbindelse med bageriet.
Bagerfaget udvikledes i takt med købstædernes fremvækst i 1200-tallet. Det er faktisk det håndværkslaug, der kan føres længst tilbage i Danmark. I købstæderne forsynede bagerne bybefolkningen med brød, mens landbefolkningen frem til 1800-tallet selv stod for brødfremstillingen. I anden halvdel af 1800-tallet mekaniseredes brødfremstillingen med bl.a. æltemaskiner og opslåningsmaskiner. I de første årtier af 1900-tallet var der en bager i hver landsby, og brødet blev kørt ud til bøndergårdene i hestetrukken bagervogn.
Se fødevarestyrelsens smiley-rapporter for vores Bager her:
Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så du altid er med på noderne og ved, hvad der rør sig i Oplevelsescenter Nyvang.