Torsdag: Lukket indtil påske

"Når en peberkagebager bager"

Nyvangs Bagerforretning og bageri

Nyvangs Bagerforretning og bageri er indrettet, som de kunne have set ud i 1940’erne i en mindre købstad. Her kan I købe traditionelt dansk bagværk og sigtebrød. Naturligvis bagt med smør fra Nyvangs eget mejeri. I det tilhørende konditori kan I bestille kaffe, te eller varm kakao til jeres kager og nyde dem i de rare omgivelser.

Inventaret i Nyvangs Bagerforretning og bageri er delvist fra honningbageriet i Christiansfeld, og langt de fleste maskiner er originale – fx rummer bageriets udstyr en rundstykformer. Bagerne på landet havde ikke nødvendigvis forretning i forbindelse med bageriet.

Der bor en bager...

Bagerfaget udvikledes i takt med købstædernes fremvækst i 1200-tallet. Det er faktisk det håndværkslaug, der kan føres længst tilbage i Danmark. I købstæderne forsynede bagerne bybefolkningen med brød, mens landbefolkningen frem til 1800-tallet selv stod for brødfremstillingen. I anden halvdel af 1800-tallet mekaniseredes brødfremstillingen med bl.a. æltemaskiner og opslåningsmaskiner. I de første årtier af 1900-tallet var der en bager i hver landsby, og brødet blev kørt ud til bøndergårdene i hestetrukken bagervogn.

 

Se fødevarestyrelsens smiley-rapporter for vores Bager her:

Bageren
Se alle vores fødevarerapporter her

"Når en peberkagebager bager"

Nyvangs Bagerforretning og bageri

Nyvangs Bagerforretning og bageri er indrettet, som de kunne have set ud i 1940’erne i en mindre købstad. Her kan I købe traditionelt dansk bagværk og sigtebrød. Naturligvis bagt med smør fra Nyvangs eget mejeri. I det tilhørende konditori kan I bestille kaffe, te eller varm kakao til jeres kager og nyde dem i de rare omgivelser.

Inventaret i Nyvangs Bagerforretning og bageri er delvist fra honningbageriet i Christiansfeld, og langt de fleste maskiner er originale – fx rummer bageriets udstyr en rundstykformer. Bagerne på landet havde ikke nødvendigvis forretning i forbindelse med bageriet.

Der bor en bager...

Bagerfaget udvikledes i takt med købstædernes fremvækst i 1200-tallet. Det er faktisk det håndværkslaug, der kan føres længst tilbage i Danmark. I købstæderne forsynede bagerne bybefolkningen med brød, mens landbefolkningen frem til 1800-tallet selv stod for brødfremstillingen. I anden halvdel af 1800-tallet mekaniseredes brødfremstillingen med bl.a. æltemaskiner og opslåningsmaskiner. I de første årtier af 1900-tallet var der en bager i hver landsby, og brødet blev kørt ud til bøndergårdene i hestetrukken bagervogn.

 

Se fødevarestyrelsens smiley-rapporter for vores Bager her:

Bageren
Se alle vores fødevarerapporter her

Kontaktinformation

Følg med

Praktisk information

Forsæson: 25. april – 30. juni
Åbent tirsdag, onsdag, torsdag, lørdag og søndag fra kl. 10-16.
Lukket mandag og fredag.

Højsæson: 1. juli – 4. august
Åbent mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, lørdag og søndag fra kl. 10-16.
Lukket fredag.

Sensæson: 5. august – 20. oktober
Åbent tirsdag, onsdag, torsdag, lørdag og søndag fra kl. 10-16.
(åbent alle dage i efterårsferien)
Lukket mandag og fredag på nær dagene i efterårsferien.

Jul i Nyvang:
23. – 24., 27. – 28. og 30. november samt 1. december fra kl. 10-16.

Du kan se sæsonens priser og købe entrébiller her.

Du kan finde vej, ved at trykke på vores adresse:
Oplevelsescenter Nyvang
Nyvangs Allé 4
4300 Holbæk

Oplevelsescenter Nyvang ligger udenfor Holbæk, tæt på motorvejen.

Vi har en stor parkeringsplads lige ved indgangen, så der er altid plads til bilen.

Vi har også parkering til busser, samt handicapparkering.

Vi har flere handicapvenlige parkeringspladser tæt på Velkomstcentret.

Det er nemt at komme rundt i området med kørestol og rollator, og i flere af bygningerne kan man godt komme ind i med kørestol og rollator. Dog vil der være steder, hvor det ikke har været muligt at skabe en handicapvenlig løsning ved indgangen.
Kontakt endelig sekretariat, for spørgsmål og vejledning.

Vi har et begrænset antal kørestole, der kan lånes ved forudbestilling.
Det er muligt at få en tur rundt i Nyvang med vores golfbil. Kontakt vores administration på +45 5943 4030 eller nyvang@andelslandsbyen.dk, for yderligere information.

Du kan få lækre, danske retter i vores Traktørsted Madam Blaa.

I er meget velkomne til at medbringe mad hjemmefra og nyde den ved en af vores hvilepladser på området.

Hvis det regner, og der ikke foregår andre aktiviteter i forsamlingshuset, er det også muligt at spise sin medbragte mad der. (Løbende kommer der nye aktiviteter, man kan derfor ikke på forhånd reservere plads i forsamlingshuset, til at spise medbragt mad)

I regnvejr kan mindre grupper finde ly til madpakkespisning i husene på Aktivitetspladsen.

Du må meget gerne medbringe hund på området, men den skal være i snor.

Hunde har ikke adgang til vores bygninger (servicehunde er undtaget).

Her kan du se Fødevarestyrelsens smiley-rapporter for vores butikker og madsteder:

Om Nyvang

Nyhedsbrev

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.