Skip to content

Informationer

KONTAKT

Oplevelsescenter Nyvang
Nyvang Allé 4
4300 Holbæk

nyvang@andelslandsbyen.dk

+45 5943 4030

Telefonen er åben mandag til onsdag fra 10 til 15, torsdag fra 10 til 16, og fredag fra 10 til 13

Brugsforeningerne

Brugsforeningen er en af andelstidens markante institutioner. Ideen stammer fra England. Den første brugsforening i DK er fra 1866, Thisted. Foreningen ejedes i fællesskab af medlemmerne,

som gennem fælles indkøb kunne sikre billige varer. Overskuddet fordeltes via yderligere investering i foreningen eller ved dividende; medlemsrabat. Der handledes med alt, hvad hjertet kunne begære: spiritus, sytilbehør, legetøj, isenkram, nips, kolonialvarer og grovere landbrugsredskaber. Specialvarer kunne bestilles hjem fra de mange kataloger.

Bygningen er en kopi af Trønninge Brugs, som fungerede i perioden 1889 til 1979. Den er altså en af de første af sin slags på Sjælland. Der er forretning i den ene del af bygningen og brugsuddelerens bolig i den anden. Indretningen er, som den kunne have set ud i 1940’erne. Inventaret i forretningen er samlet fra forskellige nedlagte forretninger. Fx er disken fra Gevninge, kaffemøllen fra Dalby/Gørlev og kasseapparat fra Søndersted købmands forretning. I brugsuddelerens lejlighed er en landtelefoncentral.

Andre bygninger

Proprietærgårdene

Statshusmandsbrugene

Ambulanceflyene

Zoneredningsstationerne (redningsstation)

Vognmandsforretningerne

At telefonere (kabelhus)

Gruppeaktiviteter

Foredrag

Mad & drikke

Skoletjenesten

Køb billet

Kommende arrangementer

I 2020 har Andelslandsbyen sæson fra den 9. juni til den 18. oktober.

Nyvang åbner igen d. 20. april 2021

Nyvang har sæsonlukket indtil d. 20. april 2021

X