Torsdag: Lukket indtil påske

"Mad fra frost er godt"

Frysehuset i Nyvang

Frysehuset i Nyvang er en kopi af huset i Kirke Saaby. Dog er det oprindelige flade tag erstattet af et bølgebliktag med en svag hældning. Selve fryseanlægget er det originale. Fryseanlægget består af 10 bokse á 200 l og to bokse á 280 l. Boksene kunne deles op på tværs af et gitter, så man også kunne leje halve bokse. Anlægget er af mærket Frigidaire. Frysehuset i Kirke Saaby blev oprettet i 1959 og fungerede som sådan indtil 2002.

Frysehuse - en del af andelstanken

I anden halvdel af 1940’erne kom fryseteknikken for alvor til Danmark. Tidligere var husmødrene henvist til saltning, syltning og henkogning, når de skulle konservere fødevarer. Ved frysning bevarede fødevarerne deres smag og udseende bedre. Desværre var fryserne dyre i anskaffelse. Derfor oprettede man fællesfrysehuse i landsbyerne, hvor man kunne leje en boks. Frysehusene blev så populære, at tre ud af fire landhusholdninger i 1950'erne havde andel i et frysehus.

Frysehuset betød både mere varieret mad om vinteren, men også, at slagtning nu kunne foregå om sommeren. Tidligere slagtede man først når det blev koldt, for at kunne bevare kødet inden nedsaltning eller henkogning.

Fra 1970’erne blev frysehusene udkonkurreret af hjemmefrysere.

 

"Mad fra frost er godt"

Frysehuset i Nyvang

Frysehuset i Nyvang er en kopi af huset i Kirke Saaby. Dog er det oprindelige flade tag erstattet af et bølgebliktag med en svag hældning. Selve fryseanlægget er det originale. Fryseanlægget består af 10 bokse á 200 l og to bokse á 280 l. Boksene kunne deles op på tværs af et gitter, så man også kunne leje halve bokse. Anlægget er af mærket Frigidaire. Frysehuset i Kirke Saaby blev oprettet i 1959 og fungerede som sådan indtil 2002.

Frysehuse - en del af andelstanken

I anden halvdel af 1940’erne kom fryseteknikken for alvor til Danmark. Tidligere var husmødrene henvist til saltning, syltning og henkogning, når de skulle konservere fødevarer. Ved frysning bevarede fødevarerne deres smag og udseende bedre. Desværre var fryserne dyre i anskaffelse. Derfor oprettede man fællesfrysehuse i landsbyerne, hvor man kunne leje en boks. Frysehusene blev så populære, at tre ud af fire landhusholdninger i 1950'erne havde andel i et frysehus.

Frysehuset betød både mere varieret mad om vinteren, men også, at slagtning nu kunne foregå om sommeren. Tidligere slagtede man først når det blev koldt, for at kunne bevare kødet inden nedsaltning eller henkogning.

Fra 1970’erne blev frysehusene udkonkurreret af hjemmefrysere.

 

Kontaktinformation

Følg med

Praktisk information

Åbningstider 2025

Oplevelsescenter Nyvang har åbent følgende dage i 2025-sæsonen.

Påske i Nyvang: 14., 15. og 16. april
Lukket derefter indtil første åbningsdag d. 24. april (også lukket helligedage i påsken)

Forsæson: 24. april – 30. juni
Åbent tirsdag, onsdag, torsdag, lørdag og søndag fra kl. 10-16.
Lukket mandag og fredag.

Højsæson: 1. juli – 3. august
Åbent mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, lørdag og søndag fra kl. 10-16.
Lukket fredag.

Sensæson: 4. august – 19. oktober
Åbent tirsdag, onsdag, torsdag, lørdag og søndag fra kl. 10-16.
Lukket mandag og fredag.

Efterårsferie: 11. - 19. oktober
Åbent alle dage i uge 42 fra kl. 10-16.

Jul i Nyvang:
22. – 23. november, kl. 10-16
26. – 27. november, kl. 10-16
29. – 30. november, kl. 10-16

Du kan se sæsonens priser og købe entrébiller her.

Du kan finde vej, ved at trykke på vores adresse:
Oplevelsescenter Nyvang
Nyvangs Allé 4
4300 Holbæk

Oplevelsescenter Nyvang ligger udenfor Holbæk, tæt på motorvejen.

Vi har en stor parkeringsplads lige ved indgangen, så der er altid plads til bilen.

Vi har også parkering til busser, samt handicapparkering.

Vi har flere handicapvenlige parkeringspladser tæt på Velkomstcentret.

Det er nemt at komme rundt i området med kørestol og rollator, og i flere af bygningerne kan man godt komme ind i med kørestol og rollator. Dog vil der være steder, hvor det ikke har været muligt at skabe en handicapvenlig løsning ved indgangen.
Kontakt endelig sekretariat, for spørgsmål og vejledning.

Vi har et begrænset antal kørestole, der kan lånes ved forudbestilling.
Det er muligt at få en tur rundt i Nyvang med vores golfbil. Kontakt vores administration på +45 5943 4030 eller nyvang@andelslandsbyen.dk, for yderligere information.

Du kan få lækre, danske retter i vores Traktørsted Madam Blaa.

I er meget velkomne til at medbringe mad hjemmefra og nyde den ved en af vores hvilepladser på området.

Hvis det regner, og der ikke foregår andre aktiviteter i forsamlingshuset, er det også muligt at spise sin medbragte mad der. (Løbende kommer der nye aktiviteter, man kan derfor ikke på forhånd reservere plads i forsamlingshuset, til at spise medbragt mad)

I regnvejr kan mindre grupper finde ly til madpakkespisning i husene på Aktivitetspladsen.

Du må meget gerne medbringe hund på området, men den skal være i snor.

Hunde har ikke adgang til vores bygninger (servicehunde er undtaget).

Her kan du se Fødevarestyrelsens smiley-rapporter for vores butikker og madsteder:

Om Nyvang

Nyhedsbrev

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.