I det, der oprindeligt var menighedshuset ved Sct. Stefan Kirken, er der indrettet en skolestue. Den tager sig ud, som den ville have gjort i første halvdel af det 20. århundrede. Eleverne sidder ved et- og tomandspulte og i bordpladen er gjort plads til pen og blækhus. Læreren sidder ved et kateder på et podie, hævet over eleverne. På væggene hænger anskuelsestavler og i skabene står udstoppede dyr og andre former for undervisningsmidler.
Bag menighedshuset ligger i øvrigt kirkens rejsestald, der har plads til 8 heste.
Landsbyskolerne
Der har været 7 års undervisningspligt i Danmark siden 1814. Mange børn på landet gik dog kun i landsbyskole hver anden dag frem til Skoleloven i 1958. Grundfagene i landsbyskolen var kristendom, læsning, skrivning og regning, ofte suppleret med lidt geografi, historie og biologi. I landsbyskolen var der typisk en førstelærer, en andenlærer og en forskolelærerinde (med en 1-årig læreruddannelse), der underviste de små elever i de tre første skoleår.
Efterårsferien i uge 42 hed oprindelig "Kartoffelferien". Her fik børnene en uges fri fra skole, så de kunne hjælpe med kartoffelhøsten hjemme på gårdene.